7 Aralık 2015 Pazartesi

Hırsız Alarm Sistemi Nasıl Kurulur

Hırsız Alarm Sistemi Nasıl Kurulur

Alarm Sistemi çeşit ve seçenekleri farklı olmasına rağmen amaçları bir olmuş ve hırsızlara karşı bir önlem amacı taşımıştır.
Peki Alarm Sistemi Nasıl Kurulur ve Nasıl Çalışır ?
Soygun alarm panellerinin, dedektör bağlanabilecek her biri değişik özelliklere sahip programlanabilen girişlere zone denir. Bir girişe zone birden fazla detektör bağlamak mümkündür. Ancak birbirinden farklı özellikte giriş gerekirse panelin birden fazla zone girişine sahip olması gerekir. Örneğin gecikme tanıyan giriş ya da gecikme tanımadan direkt devreye giren giriş gibi.

Alarm sistemleri merkezdeki bilgisayara bağlı çalışırlar. Olay anında bilgisayara alarm mesajı gönderirler.Alarm haber alma merkezindeki 24 saat görev yapan elemanlar gereken müdahaleyi yaparlar.

Sadece kapıya kilit takarsanız güvenliğiniz %40 ise, alarm sistemi takınca %70 olur. Alarm haber alma merkezine bağlanınca %90 olur gibi. Ama alarm sistemi takılı bir yerin soyulması ile alarm olmayan bir yerin soyulması oranı çok farklıdır.
Gözlemlenen olaylarda alarm olan yerlerde gerçekleşen soygunlar önceden planlanan ve soygun için başka alternatifi olmayan mecburi hedeflerdir. Oysa alarm sistemi olmayan yerler sıradan hedeflerdir.

Örneğin bir sitede alarm sistemi olmayan evler varken alarm sistemi olan eve genelde girişim olmaz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder